Nu blir Simon Möller äntligen en del av Pistol

Från Super 8 och S-VHS till ettor och nollor: Simon Möller har arbetat med film sedan sex års ålder, då med Super-8 och redigering med tejp och sax och senare med S-VHS och analog redigering.

Sedan 1998 har han frilansat med digital efterproduktion för film och tv främst med VFX och som Colorist och klippare. Han har arbetat både för oberoende filmare och konstnärer samt med kunder som Malmö Konsthall, Lunds Konsthall, Region Skåne, Stavro Filmproduktion, Film i Skåne, Nordisk Film samt Ubisoft Entertainment.

Simon har sin utbildning från Fridhems Folkhögskolas film-linje, Lunds Konstskola för konst och design samt har en mastersexamen i fri konst från Malmö Konsthögskola.

Simons främsta förmåga är lyhördhet för den enskilda kundens visioner. Ifall kunden så önskar designar han en unik look eller effekt skräddarsydd efter varje enskilt projekt. Fotorealism, dramaturgi och stämning är A och O.

Han undervisar även i colorgradeing, VFX samt konsthistoria på Blekinge Tekniska Högskola, Kungliga Konsthögskolan i Stockholm samt Malmö Konsthögskola.