Drönarvideo och foto

Drönarfoto

Vi har både kunskapen och utrustningen för att ta enastående högupplösta (48 Megapixlar) bilder från vår drönare (DJI Mavic Air 2). Vi kan även ta serier av bilder som vi sedan “syr” ihop till 360 graders panoramabilder.

Drönarvideo

Vi filmar video i stabiliserad 4K 24-120 bilder per sekund med hög bitrate och olika fasta slutartider tack vare olika ND-filter från vår drönare. Det ger fantastiska videosekvenser som skulle kunna varit tagna från en hollywoodfilm. Från att susa fram på höjder på bara någon decimeter till fantastiska överblickssekvenser från flera hundratals meters höjd (Med tillstånd från transportstyrelsen).

Vår Historia

Vi filmade från drönare innan det fanns drönare. Redan 2006 satte vi världsrekord i att flyga med den minsta full-HD videokameran monterade på en specialbyggd radiostyrd eldriven RC-helikopter. Vi gjorde detta i samarbete med Panasonic och RC-helikopertillverkaren Aligne.

Redigering och efterbearbetning

Vi erbjuder även redigering, motion graphics, grading, olika typer av specialeffekter och självklart konventionell foto/video. Vår målsättning är att få vara en helhetsleverantör av foto och video.

Se gärna vår VFX showreel här.

Nya regler från 1 januari 2021

För att underlätta utvecklingen av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nu nya regler för drönare från och med den 1 januari 2021. Reglerna är gemensamma inom hela EU. Vi innehar både operatör och fjärrpilot certifikat (A1, A2 och A3).

Tillstånd för drönare

Vi är både registrerade som operatör och innehar drönarkort hos transportstyrelsen.

I vissa områden är flygningen begränsad

Det finns områden i Sverige där flygning är begränsad, till exempel över fängelser, kärnkraftverk, naturområden och militära områden. För att få flyga inom dessa så kallade restriktionsområden gäller särskilda villkor, och ofta kan ett särskilt tillstånd krävas. På Luftfartsverkets drönarkarta går det att se var restriktionsområdena finns.

Transportstyrelsen

En härlig försommardag (2020-06-01) ovanför Tyresö Slott.

Foto: Patrik Pistol för Pistol Reklambyrå (24Fps ISO100 1/48 ND16). Musik: CPU Suckers – If You Wanna Survive. Länk till Spotify.